Supernopeaa herkkua 

Eilen oli pakko saada jotain kahvileipää iltapäiväksi ja jääkaapissa huuteli pari (yli)kypsää avokadoa, joten päätin antaa avokadobrownieille uuden mahdollisuuden. Testasin niitä nimittäin jo Kampalassa, mutta avokado muuttui kypsennettäessä järkyttävän kitkeräksi ja ihmettelin miten kukaan voisi ikinä ko. brownieista tykätä. Arvailin, että kyseessä saattaisi olla joku lajikkeeseen liittyvä ominaisuus ja taisin osua oikeaan, sillä tällä kertaa leipomuksista tuli h e r k u l l i s i a. Herkullisuuteen saattoi myös vaikuttaa se, että näiden leivonnaisten rasvamäärä on järjetön reseptinkehitteljän ajatusvirheen vuoksi…

Alunperin olin kyllä etsinyt reseptinkin brownieille, mutta koska olen minä, en sitä jaksanut seurata ensimmäistä riviä pidemmälle. Eli tässä siis oma versioni, josta tosin ensi kerralla jättäisin ehkä puolet öljystä pois ja laittaisin (kaura)maitoa. Ja jos Leevi ei olisi ollut päiväunilla olisin vetänyt avokadon sileäksi sauvasekoittimella, nyt joukkoon jäi pari ylläriä.

Ohje 4:lle

 • 1 pieni avokado muussattuna
 • 1dl öljyä (laitoin 50/50 kookos- ja rypsiöljyä)
 • 1dl kookosmaitoa
 • 2-3rkl kookossokeria
 • 2-3rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
 • 1tl leivinjauhetta
 • 1,5dl täysjyvävehnäjauhoja

Sekoita ainekset tasaiseksi, kaada pieneen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, paista 180-asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla (jääkaapissa).

Aikaa leipomiseen menee 20 minuuttia, mutta browniet ovat sitä parempia mitä kauemmin maltat antaa niiden jäähtyä. 😉

Yesterday I was craving for something sweet with my afternoon coffee and as there was few very ripe avocados screaming in the fridge, I decided to give avocado brownies another chance. I tried them in Kampala but the avocado became very bitter in the oven. This time it worked and the brownies were d e l i c i o u s. I figured that this had something to do with the different variety of the fruits. And perhaps very high fat content of this new recipe had something to do with it too…
Even though these were yummy I would reduce the fat amount next time, as I had a bit of a thinking error with it. And instead of the fat I would put a bit of oat milk perhaps. And I would also advice to puree the avocado very smooth with a blender, so much faster than with fork…

 • 1 avocado, pureed
 • 1dl oil (I used 50/50 coconut oil and rapeseed oil)
 • 1dl coconut milk
 • 2-3tbsp coconut sugar
 • 2-3tbsp unsweetened cocoa powder
 • 1tsp baking powder
 • 1,5dl whole grain wheat flour

Mix well together in a bowl, spread on a baking sheet in a small oven pan, bake in 180 degrees for 10-15 minutes. Let it cool well before eating. Enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s