Ruokainspiksiä etsimässä

Oon lähiaikoina innostunut ostamaan reseptikirjoja, jotenkin ne ovat niin houkuttelevan näköisiä ja vaikka netti on reseptejä pullollaan ei niiden selailu ole sama asia –  vähän niin kuin e-kirja ei ole sama kuin oikea. Mutta valitettavasti kaksi kolmesta on ollut hutiostoksia. Jotenkin liian simppeleitä ideoita tällaiselle kokeneelle ruoanlaittajalle, eikä reseptistä kokkaaminen muutenkaan taida olla mun juttu. Sen takia kaikenlainen reseptin seuraamista vaativa monimutkaisempi leipominen onkin jäänyt ja tilalle tullut omat sovelletut leipäset. Ennen leipominen oli lempparipuhaa, nykyään valitsen ehdottomasti ruoanlaiton.

Mutta onneksi yksi kirjoista kuitenkin osui ja upposi, varmaankin siksi että aihealue oli mulle kokonaan tuntematon ja näin ollen reseptiä on pakko seurata – tai no, melkein ainakin. Kyseessä on siis Hyvän olon jäätelökirja, tai siis sen englanninkielinen versio N’ice cream book (naiivisti ajattelin Wolfiakin kiinnostavan, mutta sitä kiinnostaa vaan jätskien testailu, ei tehtailu).

Kirjassa on mieletön määrä erilaisia vegaanijäätelöreseptejä (väittävät niitä terveellisemmäksi vaihtoehdoksi) ja perusasiat ymmärtäneenä niitä on helppo kehitellä itse lisää. Olen nyt testannut about viittä reseptiä, joista osa oli todella hyviä – tähän mennessä lempparini oli valkosuklaa-vadelma (josta tuli kylläkin valkosuklaa-mustikka). Ihan mieletöntä miten muutamalla grammalla kaakovoita saa ihan valkosuklaan makuista jätskiä 😮
Seuraavaksi ostoslistalla onkin jäätelökone ja hommaan sopiva blenderi, jotta saan maun lisäksi myös koostumuksen kohdalleen.

Hakusessa on edelleen myös inspiroiva vege(vegaani)reseptikirja, kun ei tuo Vege nyt ollutkaan sellainen… Eli jos jollain on heittää vinkkiä niin otan mielelläni vastaan!

Lately I’ve gotten into the good old cook books, and I bought few interesting ones as a Christmas present for myself (or any other excuse). Sadly two of them were bit of misses, too simple for my kind of an experienced cook. But at least one seems to be a hit, a vegan ice cream book called N’ice cream (it’s Finnish by the way 😉). I know it sounds quite boring and healthy and so on, but I’ve been testing about 5 recipes now and all of them were tasty, some more than others. The favourite so far was white chocolate and raspberry (which became white chocolate-blueberry), so amazing how you can get really authentic white chocolate flavour with just a few grams of raw cocoa butter! So for all of you out there who are into sweet stuff but maybe trying to have it in some healthier form, I can totally recommend this book. Now I only need to gear up and buy myself an ice cream maker (you don’t really need it) and a proper blender (that one is recommended)!

And I’m still looking for a nice, inspiring vegetarian (vegan) cook book, so any tips are welcome!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s