Introvertti sosialisoituu

Oon aika ylpeä itsestäni. Oon saanut aikaiseksi tutustua uusiin ihmisiin aivan eri lailla kuin Puolassa tai Ugandassa. Olen jopa kutsunut “joukoittain” muita äitejä ja lapsia meille leikkimään, viimeksi tänään. Tämä on tällaiselle epävarmalle, yksinäisyydestä nauttivalle introvertille aikamoinen harppaus. Mutta jostain syystä se on tällä kertaa tuntunut aika luonnolliselta, enkä ole yleensä tuntenut itseäni samalla lailla väsyneeksi kuin usein sosiaalisten tapaamisten jälkeen. Ehkä taaperon kanssa on helpompi tutustua muihin. Kun ei se aika kuitenkaan olisi sitä omaa yksin vietettyä aikaa, niin ihan yhtä hyvin voi tavata muitakin 😅 ja sitten olenkin huomannut nauttivani muiden seurasta. Jotenkin myös tuntuu että kun tietty kynnys on ylitetty ei sosialisoiminen olekaan niin hankalaa. Tosin sen verran olen pysynyt omalla mukavuusalueella, että kutsun mieluiten ihmisiä meille.
Ymmärsin tämän introverttiuden vasta aivan hiljattain, ennen olen kokenut olevani laiska tai epäonnistunut jollain lailla, kun kalenterissani pitää olla enemmän tyhjiä kuin täytettyjä päiviä. Edelleenkin nautin omasta vapaa-ajastani mieluummin yksin, mutta Leevin kanssa päivät menevät nopeammin kun on muita äitejä ja lapsia seurana. Toivon, että nämä uudet orastavat ystävyyssuhteet kestävät vielä kauan, niin minun kuin Leevinkin.

Hyvää ystävänpäivää uusille ja vanhoille ystäville! 😘

I have a reason to be very proud of myself. I’ve managed to come out of my comfort zone and meet more new people here in Tallinn than in Uganda and Poland together. Well at least it feels like it. Few months ago I wrote a post to Facebook where I was looking for friends for me and Leevi (toddler, what a perfect excuse). Since then I’ve even started to host my own playgroup. That is a major step for an insecure, unsocial introvert like me. I’ve only recently realized this introvert thing about me. Before I felt I must be lazy or some kind of failure to need so much free space in my calendar, just for myself. It’s such a relief to understand that I do not need to fill my days with thousand activities even if someone else enjoys doing that. 

But I have actually really enjoyed spending time with all these new people, I’m so happy to have them in my life now. I usually don’t even feel tired afterwards like I used to. I do have to admit that whenever I have a chance for “me”-time I rather spend it all by myself, but with Leevi days go much faster when we meet other moms and kids. I hope these new friendships last a long time.

Happy Ystävänpäivä to all new and old friends (in Finland Valentine’s day is celebrated as Friend’s day)! 😘

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s