Lähiseutumatkailua: Vihula mõis

Puolen vuoden Virossa asumisen jälkeen oli korkea aika tutkia maata Tallinnan ulkopuolella. Kovin kauas ei vielä kuitenkaan päästy vaan noin tunnin ajomatkan päähän Vihulan kartanoon. Käytiin pari viikkoa sitten matkamessuilla Wolfin töistä saaduilla ilmaislipuilla ja sieltä monen moisen tarjouksen joukosta löytyi myös Vihula.

Vaikka keli olikin todennäköisesti koko talven surkein, huomasi kartanon alueen idyllisyyden heti. Alueella on useampi rakennus, jotka on kaikki restauroitu kauniisti, erilaisia saunoja, sisäuima-allas ja lastenallas, kuntosali, spa, ravintoloita, söpöäkin söpömpi lampi siltoineen (ja kesällä potkuveneitä) ja hevostalli, joten kaikille riittänee jotakin tekemistä. Ranta on 4km päässä, kesällä varmasti plussaa. Tänne täytyy ehdottomasti päästä kesällä uudestaan!
Fiilis vahvistui kun päästiin huoneeseen, joka sijaitsi vanhassa aitassa, samassa uima-altaan ja kuntosalin kanssa. Huone oli viihtyisä, kivasti sisustettu, siisti ja suuri vaikka olikin huoneista edullisin.


Illallisella kävimme kartanon “pää”ravintolassa, ja se sattuikin olemaan aika fancypancy, emme olleet oikein varautuneet, mutta ruoka oli herkullista ja Leevikin jaksoi istua (melkein) koko kolmen ruokalajin ajan. En nyt varsinaisesti kutsuisi perheravintolaksi vaan ennemminkin romanttinen ilta kahdelle-paikaksi, ja suunnittelimmekin jo tulevamme uudestaan “treffeille”.

Messuhintaan kuului huoneen ja aamiaisen (parasta puuroa ikinä!) lisäksi puolen tunnin hieronta Eco-Spassa ja uima-altaan käyttö. Vanhemmat rentoutuivat ja Leevi sai purkaa energiaa pulikoimalla, täydellinen viikonloppu siis!

This weekend se finally managed to get out of Tallinn, for the first time since we moved here. We started easy and drove to Vihula manor about an hour away. What a lovely place, so idyllic, I totally recommend it. And we’ll for sure go back in summer time! Unfortunately the weather was probably the crappiest of this winter so far, so outside pictures were kinda out of question. And anyway, you should visit their web page for some professional pics. 

Really nicely refurbished old buildings, peaceful, yet a lot of things to do (swimming, spa, saunas, eco-farm, gym, restaurants..). Room was spacious and cozy, food excellent, though we were taken by surprise of the fanciness of the restaurant – not really a place to go with a loud toddler (he did well anyway). And breakfast porridge was the best I have probably ever had. 😋

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s