Eat your greens-pasta

Mun “reseptit” alkaa yleensä samalla kaavalla: ai, ostin näköjään parsakaalin / perunoita / kesäkurpitsan / paprikan, mitäs tästä tekis? Siihen kylkeen sitten vähän sitä sun tätä mitä kaapeista löytyy. Tämän illan pasta edusti tyyliä parhaimmillaan. 

Mulla oli siis parsakaali ja kesäkurpitsa, jotka piti saada uppoamaan samaan safkaan. Lisäksi kaapin uumenista löytyi spagettia (aina!), jämä pestoa, toinen jämä kaurakermaa ja tietenkin aurinkokuivattuja tomaatteja.

Näistä syntyi Eat your greens- eli Syö rehusi-pasta, josta tuli (omakehu ei todellakaan haise) superherkkua. Koita vaikka!

Most of my “recipes” start like this: oh, I see I have bought a broccoli / zucchini / potatoes / cabbage, what else do I have that might work with this one?
Today was one of those evenings. I had broccoli and zucchini and had to fit them in the same dish. And that’s how this Eat your greens-pasta was born. 

Ohje 4:lle / For 4 people

  • 1 parsakaali / 1 broccoli
  • 1 kesäkurpitsa / 1 zucchini
  • Puoli purkkia vihreää pestoa / half a jar of green pesto
  • Pari aurinkokuivattua tomaattia + öljyä purkista / few sundried tomatoes + some oil from the jar
  • Kourallinen cashew-pähkinöitä / handful of cashew nuts
  • 1dl (kaura)kermaa / 1dl of (oat) cream
  • Loraus sitruunamehua / drizzle of lemon juice
  • Parmesania, suolaa, pippuria / parmesan, salt, pepper
  • Spagettia, tagliatellea tms./ spaghetti, tagliatelle or any other pasta of your choice

Raasta kesäkurpitsasta kuorimaveitsellä, juustohöylällä tms. pastamaisia suikaleita. Leikkaa parsakaali paloiksi, keitä pari minuuttia kiehuvassa vedessä ja siirrä tehosekoittimeen. Lisää mukaan pesto, kerma, pähkinät, loraus tomaattien marinadiöljyä, sitruunamehu ja pippuri. Soseuta hienoksi, lisää tarvittaessa hieman vettä. Keitä pasta parsakaalien keitinvedessä lähes al denteksi, lisää kesäkurpitsasuikaleet, keitä vielä 1-2min. Valuta siivilässä, laita takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon parsakaalipesto. Lisää joukkoon hienonnetut tomaatit, mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla ja viimeistele parmesan-raasteella.

Slice the zucchini into fine, pasta-like slices with vegetable peeler. Cut broccoli into smaller chunks and boil them for couple of minutes. Drain the broccoli (save the water for pasta) and move it into a blender. Add pesto, cream, cashews, lemon juice, pepper, some oil and water if necessary. Blend until it’s quite smooth. Cook the pasta al denteish, add zucchini and boil for another minute or two, drain and mix with the broccoli pesto. Finish with some sundried tomatoes, salt, pepper and parmesan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s