Lempipaikkojani Tallinnassa: Iluait

Koska tämä blogi on kaikesta “musta tuntuu”- ja ruokahöpinästä huolimatta kuitenkin pohjimmiltaan blogi ulkosuomalaisen elämästä, niin olisi ehkä aika kirjoittaa jotain siihen liittyvää. Ajattelin siis aloittaa “juttusarjan” lempipaikoistani Tallinnassa (ja ehkä muuallakin maailmassa).

Vaikka (tai juuri siitä johtuen) olenkin alkuperäiseltä koulutukseltani parturi-kampaaja, olen ehkä maailman onnettomin kampaaja-asiakas: en luota kampaajiin, joten olen käynyt ammattilaisen käsittelyssä omien “kampaajavuosieni” jälkeen _hyvin_ harvakseltaan. Mutta nyt täällä Tallinnassa olen terästäytynyt ja löysinkin mahtavan kampaamon ihan naapurista heti ensi yrittämällä.

Olen käynyt Iluaitissa nyt useamman kerran sekä värissä ja leikkauksessa että voluumiripsien laitossa ja joka kerta olen lähtenyt sieltä hyvin onnellisena. Työntekijät ovat erittäin ammattitaitoisia, sen näkee sekä työskentelystä, lopputuloksesta että seiniä koristavista koulutusdiplomeista. Täältä saat uusimpien trendien mukaisen hiustyylin ja vähän epäsovinnaisemmatkin toiveet toteutetaan. Ilmaista tämä lysti ei toki ole, mutta ammattitaidosta pitää maksaa. Ja hinnat ovat edelleenkin Suomen hintoja huomattavasti edullisemmat (jos niistä mitään tiedän). Sen lisäksi että saat täältä upeat hiukset ja ripset, saat myös ystävällistä englanninkielistä palvelua, hyvää kahvia ja kotoisan viihtyisän hemmotteluhetken. Aika kannattaa varata etukäteen, nämä naiset ovat kiireisiä, ja muista varata käteistä – Tallinnan hi-tech imagosta huolimatta täällä ei käy kortti!

As this blog is, after all, a blog about Finnish woman’s life abroad I decided it’s time to write something related to that. From now on I’ll be regularly writing about my favorite places in Tallinn (and perhaps other countries too). First in row: my hairdresser and volume lash maker Iluait 😊

Iluait is small, cozy hairdressing salon just a few steps from our door. In my previous life I’ve been probably the worst hairdresser customer of all – the one who never goes and when she goes she does not trust the professional. Despite (or because of) the fact that I am hairdresser myself. Anyway, here I knew I’m gonna go back right after the first try: the women are all hard-core professionals, you can see it from the way they work, the results and all the diplomas hanging on the walls. Here you can get the trendiest newest styles, but also friendly English speaking service, good coffee and reasonable price. For sure prices aren’t the cheapest in Tallinn but you should pay fair price for good service, anyway. Remember to make an appointment in advance – these women are in high demand, and take cash: despite Tallinn’s reputation as high-tech there’s no card payment option available here.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s