Tuuliviiri

Haaveilen nykyään säännöllisesti muuttamisesta jonnekin luonnon keskelle, keskelle ei mitään, jonnekin jossa kaikki on kaukana ja on ihanan hiljaista ja rauhallista. Mieluiten meren äärelle. Jonnekin missä elämä on yksinkertaista ja pyörii vain oman kodin ja perheen ympärillä. Ulkomaailmasta ei tarvitse tietää eikä välittää. Mielessäni maalailen kuvia pienestä kasvimaasta, parista kanasta ja ehkä jopa lehmästä, omenapuista ja punaisesta tuvasta tuulen tuivertamalla rannalla. 

Sitten muistan ettei minusta olen puutarhuriksi, viherkasvitkin kuolevat käsiini alta aikayksikön. Ja että minuun on asennettu pysyvä tuuliviiriys, muutoksenhalu ja elämä landella kävisi todennäköisesti mielestäni tylsäksi puolessa vuodessa. 

En tiedä onko kyseessä vain luonteenpiirre vai johtuuko tämä elämäntapaamme leimaavasta väistämättömästä muutoksesta, mutta en selvästikään osaa pysähtyä, muutaman viikon tasaisen elon jälkeen kaipaan jo jotain uutta. Nytkin haluaisin jo muuttaa vaikka meidän kämppä on ihana ja Tallinnakin aika kiva. Viimeisen parin kuukauden aikana olen taas miettinyt tulevaisuuttamme ihan urakalla; millon haaveilen muutosta Suomeen, milloin Espanjaan tai Australiaan; oman asunnon ostosta ja paikalleen ankkuroitumisesta; sapattivapaasta reppureissaillen; opiskeluista, omasta kahvilasta tai majatalosta, diplomaatin urasta. Lista on loputon ja mieleni muuttuu monta kertaa päivässä. Miesparkani joutuu kuuntelemaan jatkuvasti vaihtuvia aatoksiani illat pitkät, ei se varmaan pysy enää perässäkään. Unelmat ja haaveileminen on mielestäni tärkeää, mutta joskus toivoisin että osaisin keskittyä tähän hetkeen ja olla 100% tyytyväinen siihen mitä nyt on. En ole tyytymätön nytkään, mutta silti mieli vaeltelee minne milloinkin.

Ajattelisinko eri lailla jos tästä jatkuvasta muutoksesta ei olisi tullut elämääni, jos olisin luonut uran, mennyt naimisiin ja ostanut asunnon Suomesta eivätkä ulkomaille lähteminen, muuttaminen tai ammatinvaihto olisi mielessäni enää vaihtoehtoja. Olisinko silloin onneton, koska olen luonteeltani muutoksenhaluinen vai olisinko tyytyväinen siihen mitä on? Tällä hetkellä kuulostaa ihan mahdottomalta ajatukselta viettää loppuelämä samassa talossa tai edes samassa maassa. Ja kuten tiedätte jo, mulla ei ole hajuakaan mikä haluan olla isona.

Onkohan tämä jokin sukupolveni tai ehkä expatien “ongelma”? Tai ehkä vain ihan minun omani?

Within the last few months I’ve been regularly dreaming about buying a house or maybe a small farm in the middle of nowhere, far away from other people, only nature and sea around us. Life would be simple, concentrating only on our family, not giving a crap about outside world. Then I remember that I don’t know anything about farming, even house plants die in my hands. And I need change, constant change. I would be bored in a minute.

I’m trying to figure out why is it so hard for me to concentrate in this moment, without letting my mind wander in to the weirdest places, dreaming about all possible things that might happen in future. Already after half a year here in Tallinn, I’m (secretly) planning a move; to a new house or new country. Even our house is wonderful and Tallinn is pretty alright too. My mind changes multiple times in a day; sometimes I’d like to buy a house and settle down, sometimes sell all our things and go backpacking around the world; move to Finland, or Germany, or Spain, or Australia; start my own coffee shop business or bed & breakfast, study all kinds of things, become a career woman, have more kids, not have more kids… The list is endless. This is probably part of the reason for my anxiety – there’s so many things I want to do and I want to do them all now. And then in the end I cannot choose and do nothing. 😅 My poor husband needs to listen all my plans all the time, I bet he doesn’t take me very seriously anymore, haha.

I’m so grateful I have been blessed with life where all this wandering and dreaming and choosing is possible. But would my mind be a bit calmer if there wouldn’t be so many options?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s