Kermainen kastike härkäpapusuikaleista

Olen aina ollut ruoan raaka-aineiden suhteen hieman pihi. Ihmettelen, miksi resepteissä käytetään mahdollisesti kalliitakin aineksia järjettömiä määriä. Sekaani-aikana puolitin usein lihan, kerman ja juuston määrän ja lisäsin edullisempia aineksia, esimerkiksi kasviksia ja mausteita. Ja itse asiassa teen sitä edelleen.

Suomen reissun jäljiltä jääkaappiin eksyi uusia tuotteita kokeiltavaksi. Yksi niistä oli Beanit-härkäpapusuikale sitruunaisessa marinadissa, joka jo paketin läpi näytti lupaavalta. Mielessäni alkoi välittömästi muhia idea kermaisesta kastikkeesta riisin kanssa, vähän kanaviillokin tapaan. Ja koska halusin yhden paketin riittävän mahdollisimman pitkälle, “jatkoin” kastiketta porkkana- ja kesäkurpitsaraasteella. Kermaakaan ei herkullisen maun aikaansaamiseksi tarvita kuin vajaa puoli purkkia, kunhan mausteita laittaa reilulla kädellä. Tämä uutuus nousi saman tien perheen top vitoseen. Härkäpapusuikaleissa on todella miellyttävä suutuntuma ja maku. Harmi, ettei tuota Beanitiä täältä Tallinnasta (vielä) saa…

Kermainen kastike härkäpapusuikaleista

4:lle

  • 1 sipuli
  • loraus oliiviöljyä
  • 1 porkkana
  • puolikas kesäkurpitsa
  • savupaprikaa, inkivääriä, curryä
  • 1 dl vettä
  • 1 pkt Beanit Lempeä sitruuna-härkäpapusuikaleita
  • 1 dl kaura- tai soijakermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa, mustapippuria

Lisäksi keitettyä riisiä

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulia sen aikaa kun raastat kesäkurpitsan ja kuoritun porkkanan. Lisää raasteet ja mausteet pannulle, kuullota keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää n. 1dl vettä. Sekoita joukkoon härkäpapusuikaleet, riko niiden rakennetta tarvittaessa. Lisää kerma ja kuumenna. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa. Tarjoile riisin kanssa.

One thought on “Kermainen kastike härkäpapusuikaleista

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s