Mitä 2010-luku on merkinnyt minulle?

Uuden vuosikymmenen kynnyksellä intouduin monien muiden lailla pohtimaan, mitä tämä mennyt vuosikymmen on minulle merkinnyt. 2010-luku on ollut mullistava ja ikimuistoinen. Se on tarkoittanut aikuistumista ja itsenäistymistä, vastuuta ja kasvamista, uusien tapojen opettelua ja vanhoista luopumista.

2010-luvulla olen ollut sinkku, tyttöystävä, vaimo. Lapseton, lapsesta haaveileva, lasta odottava, äiti. Kämppäkaveri, opiskelukaveri, tuutori, ryyppyseura, ystävä, expat-kaveri, mammakaveri, vertaistuki. Saanut monia uusia perheenjäseniä lapsuudenperheeni lisäksi. Olen ollut kantasuomalainen, monikulttuurisen perheen jäsen, ulkosuomalainen, vaihto-oppilas, maastamuuttaja, ulkomaalainen, maahanmuuttaja, expat-puoliso, diplomaatti. Pihvinhimoinen, vegaani ja kaikkea siltä väliltä. Olen ollut opiskelija, työntekijä, kotiäiti. Köyhä, keskiluokkainen, hyvin toimeentuleva. Tuhlari, välinpitämätön, ympäristötietoinen. Omavarainen, toisen rahoilla elävä. Murheellinen, onnellinen. Olen tutustunut lukemattomiin ihmisiin, lukemattomista maista, oppinut uusia kieliä, nähnyt erilaisia kulttuureja, parjannut ja kaivannut omaani. Olen rakastanut ja minua on rakastettu.

Tämä vuosikymmen on tehnyt minusta kiitollisemman, nöyremmän, itsevarmemman, hyväksyvämmän, viisaamman. Pelokkaamman, mutta myös rohkeamman. Avoimemman, ymmärtäväisemmän, mutta myös kärkkäämmän ja sanavalmiimman.

Tämä vuosikymmen on tehnyt minut. Se on asettanut tietyt raamit elämälleni, raamit, jotka eivät tule muuttumaan. Mutta en ole vielä valmis – odotan suurella mielenkiinnolla mitä vuosi 2020 ja sitä seuraavat tuovat tullessaan

Hyvää Uutta Vuotta 2020 ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s