Muutto 1. osa: Minne?

Olemme jo pitkään tienneet edessä häämöttävästä muutosta ja sen ajankohdasta, oikeastaan siitä lähtien kun tänne Tallinnaan muutimme. Mieheni komennukset kun aina ovat ennaltasovitun pituisia. Neljä vuotta Tallinnassa tulee täyteen kesällä, vaikka sitä on vaikea uskoa.

Kotiutuminen Tallinnaan on ollut helppoa, ja olemme tykänneet asua täällä, säätä lukuunottamatta. Sen vuoksi haimmekin pestiin vuoden lisäaikaa, jota emme syystä tai toisesta kuitenkaan saaneet. Joten olemme noin kymmenen kuukauden ajan tienneet muuton varmaksi. Lähes varmaa on ollut myös kohde – mieheni työ edellyttää, että kotimaassa, eli hänen kotimaassaan Saksassa, käydään tietyin väliajoin. Itse en ole ollut järin innostunut Berliiniin muutosta, joten kokeilimme onneamme hakemalla muutamaa muuta avointa paikkaa. Listallamme oli tällä kertaa turvallisen oloisia vaihtoehtoja: Helsinki, Dublin, Ljubljana, Budapest. Baltiassakin olisi ollut paikkoja, mutta vaikka olemmekin nauttineet Tallinnan-vuosista, päätimme, että alue saa riittää tältä erää.

Käsky kuitenkin kävi “palata” Berliiniin. Lainausmerkit siksi, että itsehän en ole siellä koskaan asunut ja miehenikin vain vuoden. Eli paluumuutoksi tätä lienee turha kutsua. Aluksi suhtauduin, kuten sanottu, melko nihkeästi tähän muuttoon, tai siis seuraavaan kotikaupunkiimme, muutto sinällään ei minua haittaa. Negatiivisuutta Berliiniä kohtaan on ollut monien vaikea sulattaa, Berliinihän on iii-ha-na. Kuitenkin, minulla on syyni, mutta yritän ylläpitää ja lisätä positiivista asennetta tätä muuttoa kohtaan, joten en ala erittelemään miksi en haluaisi muuttaa Berliiniin (ainakaan vielä).

Huoltani on helpottanut se, että meillä on jo nyt, kaikkia todennäköisyyksiä vastaan, tiedossa asunto ja mieheni onnistui löytämään lapsille myös melko varman päiväkotipaikan. Nämä molemmat asiat kun olivat stressilistan kärjessä. Nyt kun vielä löydän itselleni järkevän työn, alkavat asiat todella olla mallillaan.

Ja onhan Berliini varmasti vegaanin unelmakohde, lisäksi ilmasto siellä on (luullakseni) miellyttävämpi ja sieltä on helppo matkustaa ilman lentämistä vaikka minne! Vaihtelua elinympäristöömme olemme joka tapauksessa toivoneet jo jonkun aikaa. Pikkuhiljaa alan odottaa muuttoa yhä enemmän…

IMG_20160814_153212

4 thoughts on “Muutto 1. osa: Minne?

  1. Hei,
    Berliini on komea kaupunki ja kesällä ihan mukava sää. Viimeinen vierailuni siellä oli marraskuussa vuorokauden välilasku. Silloin ei ollut onni myötä. Iltamyöhällä junavuoro kentältä keskustaan oli peruutettu, koska juna oli rikki. Onneksi seuraavaan junaan oli alle tunti. Rautatieasemalta yöpaikkaan kävelin jäätävässä vesisateessa keskellä yötä. Poliiseja ja ambulansseja meni useampia, mutta tunsin oloni turvalliseksi kaikesta huolimatta.
    Aamulla olin iloinen paikallisesta Lidlistä, uunituoreet kroisantit olivat todella hyviä ja kaikki muukin mitä kokeilin. Berliinissä asuminen voi olla jopa viihtyisää, jos saa hiukan valita asunnon sjjaintia.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s