Uutta Tallinnassa: Parents Co-working

Testasimme juuri Niilon kanssa Tallinnan uutta tulokasta, joka kiinnostaa varmasti monia muitakin vanhempia. Nimittäin perheille tarkoitettua co-working-tilaa, joka on avattu tällä viikolla Tallinnan keskustan alueelle.

Olin niin tyytyväinen ensimmäiseen kokeiluun, että päätin samantien levittää ilosanomaa teille blogin lukijoillekin. Co-working on siis avoin toimistotila, jonne saa tuntitaksaa vastaan tulla työskentelemään omalla läppärillä tai mikä nyt sitten itselle sopivin työväline onkaan. Tässä kyseessäolevassa co-working-tilassa on myös mahdollisuus jättää lapsi alakertaan osaavien lastenhoitajien hoiviin siksi aikaa kun itse ahertaa yläkerran vuokratoimistossaan.

Tila on avara, valoisa ja turvallinen, ja jakautuu selkeästi lasten ja aikuisten tilaan. Lapset malttavat leikkiä hoitajien kanssa, kun vanhemmat eivät ole koko ajan näkösällä. Ja ennen kaikkea tila on siisti, viihtyisä ja lapsiystävällinen. Tilassa on useampi pieni lasiseinäinen toimistohuone ja iso aulatila, joista voi valita itselleen sopivimman paikan. Melua ja hälyä on toki jonkin verran, lapset kun ovat saman tilan alakerrassa, mutta minua se ei ainakaan tällä kertaa häirinnyt. Vastamelukuulokkeet tai korvatulpat voivat olla paikallaan, jos lapsia on enemmän. Pieni jääkaapilla, kahvikoneella, vedenkeittimellä ja mikrolla varustettu keittiönurkkaus mahdollistaa pidemmänkin työrupeaman ja myös lapselle voi tuoda eväät mukaan. Viihdyimme koko varaamamme neljän tunnin ajan mainiosti – ja voin vakuuttaa tämän myös Niilon puolesta, koska kuulin hänet moneen kertaan iloisesti leikkimässä.

Tilassa toimii kaksi hoitajaa ja lapsia otetaan maksimissaan kymmenen kerrallaan. Ajan voi varata nettisivujen varauskalenterista kahden tunnin pätkissä ja hinta on tällä hetkellä todella kohtuullinen 6€ per tunti neljän tunnin varauksella. Hintaan kuuluu siis oma työskentelytila, lapsen hoito, kahvia, teetä ja hedelmiä.

Voisin kuvitella tämän olevan haluttu palvelu myös Tallinnassa asuvien suomalaisten pienten lasten vanhempien ja miksei myös turistien keskuudessa (jos vaikka lomaa voi hieman pidentää sillä, että tekee välillä pari tuntia töitä). Ainakin toinen hoitajista puhuu sekä suomea että englantia, joten vieraskielisille lapsillekaan ei tule orpo olo hänen kanssaan leikkiessä.

Lisäinfoa löydät Facebookista ja nettisivuilta, joille pääset tästä. Omistajat vastaavat nopeasti kysymyksiin eikä englanninkieli ole ongelma. 🙂