Suklaiset välipalamuffinit (V)

Juttusarjani “leivonnaisia välipalaksi” saa jatkoa tästä herkullisesta, mutta jokseenkin terveellisestä, reseptistä. Sarjaan sopivat myös esimerkiksi marjaisat välipalamuffinit, vegaaniset rahkaletut, terveelliset mokkapalat ja banaanileipä. Kukapa nyt ei kaipaisi pientä makeaa iltapäivää piristämään?

(Välipala)herkkureseptieni punainen lanka, herkullisuuden lisäksi, on helppous, nopeus ja se, että niistä on jonkilaista ravitsemuksellista hyötyä. Toki itse syön melko useinkin ihan puhdasta pullahöttöä, mutta pyrkimykseni on, erityisesti lasten takia, kehitellä omia reseptejä ravintoarvot mielessä pitäen.

Reseptinkehittelyni ei lähes koskaan ole millään lailla suunnitelmallista. Kokemuksen kautta olen oppinut perusteita, esimerkiksi siitä mitä leivonnaiseen pitää kenties laittaa, jotta siitä saattaisi maultaan ja koostumukseltaan tulla ihan kelpo syötävää. Näin syntyi tämäkin resepti, ihan vahingossa. Ja syntyipä muuten varsin herkullisia, meheviä muffineja. Kannattaa kokeilla! (Suosittelen tuplaamaan reseptin, nämä nimittäin katoavat samantien.)

Suklaiset välipalamuffinit 6-8 kpl

  • 50 g kookosöljyä
  • 1 iso kypsä banaani
  • 8 kivetöntä taatelia
  • 1 dl makeuttamatonta kasvimaitoa (esim. kaura)
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 dl sokeroimatonta, Reilun kaupan kaakaojauhetta
  • Lisäksi halutessasi kourallinen raakakaakaonibsejä / rouhittua tummaa suklaata

Sulata kookosöljy mikrossa, lisää kulhoon paloiteltu banaani, kivettömät taatelit ja kauramaito. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kulhoon jauhot ja suola, sekoita. Kääntele joukkoon kaakaonibsit / suklaarouhe. Annostele silikonisen muffinipellin koloihin tai muffinivuokiin. Paista 175 asteessa noin 15min, kunnes muffiniin työnnetty puutikku pysyy jokseenkin puhtaana. Anna jäähtyä ja nauti.

2 thoughts on “Suklaiset välipalamuffinit (V)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s