Muutto osa 4: Hyppy tuntemattomaan

Ennen jokaista muuttoa olemme saaneet käydä tutustumassa uuteen kotikaupunkiin. Tämän “talonmetsästysreissuksi” tituleeratun matkan on tarkoitus auttaa tulevan kodin, päiväkodin ja koulun etsimisessä ja helpottaa mieltä asennoitumaan muuttoon. Mitä eksoottisempaan kohteeseen ollaan menossa, sitä tärkeämpi on tuo etukäteistutustuminen, mutta toki myös tutumpien kohteiden kanssa on mukava päästä katsastamaan mahdollista uutta naapurustoaan. Ja asunnon vuokraaminen sitä näkemättä on melko vaikeaa ja jopa riskialtista.

Tuolta asunnonkatsastusreissulta meidän olisi pitänyt ihan näinä päivinä palata (meillähän kävi asunnon etsimisen kanssa onnenkantamoinen, josta lisää tässä postauksessa), mutta kuinkas sitten kävikään? No vastauksen me kaikki tiedämme. Vielä muutama viikko sitten elättelimme toiveita reissun siirtämisestä kesäkuulle, mutta pian alkoi näyttää siltä, että me tosiaan joudumme hyppäämään “tuntemattomaan” – luottamaan tulevien vuokranantajien sanaan, heidän lähettämiinsä kuviin ja siihen, että kyseinen asuinalue meille sopii. Normaalioloissa en kovin helposti lähtisi vuokraamaan asuntoa, jota en ole itse etukäteen nähnyt, varsinkaan vieraasta kaupungista. Tässä tapauksessa vuokranantaja on mieheni kollega ja olisi hänelle melko riskialtista meitä huijata, joten uskon kämpän olevan suurinpiirtein sitä mitä on luvattu. Mutta eihän se silti välttämättä kerro mitään siitä viihdymmekö kyseisellä alueella, kun ei meistä kumpikaan ole siellä koskaan käynyt.

Toki mieheni on asunut Berliinissä ennenkin, ja minäkin olen siellä turistina muutamaan otteeseen pyörinyt, mutta ei meillä kummallakaan ole käsitystä Berliinissä lasten kanssa asumisesta, tai edes siitä minkälaisia eri naapurustot tänä päivänä ovat. Berliinin kokoisessa kaupungissa kun taitaa olla niitä ihan oikeastikin hämäriä lähiöitä enkä todellakaan halua sellaiseen lapsineni joutua. Tämän kyseisen alueen pitäisi kai kuitenkin olla melko unelias perheiden suosima alue ja ainakin kartalla se näyttää luonnoläheisyydessään oikein hyvältä. Mutta onko se liian kaukana? Minkälaista on matkustaa joka päivä töihin 20 kilometriä per suunta? Missä on lähin kauppa, missä lasten päiväkoti, missä harrastusmahdollisuudet? Ja ennen kaikkea – tunnenko oloni alueella turvalliseksi? Onneksi on netti ja sen mahdollisuudet, sieltä voi etsiä lähisupermarketia ja kävellä Google Mapsin kanssa katuja pitkin, mutta eipä se nyt ihan sama asia ole.

Onneksi aina voi muuttaa, tosin se ei lasten ja tämän tavaramäärän kanssa ole ihan niin yksinkertaista. Eikä ilmaista. Saksassa yleinen käytäntö on ilmeisesti kolmen kuukauden irtisanomisaika eli senkään puolesta ei muuttaa voi ihan noin vaan. Toisaalta tärkeintä lienee katto pään päällä…

Ps. Kuvat mieheni kotialbumista.

Muuttaisitko sinä jonnekin missä et ole koskaan käynyt?

One thought on “Muutto osa 4: Hyppy tuntemattomaan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s