Koronaharrastuksia

Ensimmäinen ajatus “nyt sinulla on aikaa tehdä sitä ja tätä”-listoja sosiaalisessa mediassa seuratessani oli, että hah niin varmaan! Hyvä kun ehdin hampaani pestä tässä hötäkässä, joka syntyy kahden pienen lapsen ja kahden aikuisen viettäessä käytännössä kaiken aikansa kotona. Viikkojen kuluessa ja tilanteen normalisoituessa huomasin minäkin tarttuneeni aika moneen asiaan, johon olisin jo aiemmin halunnut tarttua. Liekö kyseessä tylsyys vai se, että kun on koko ajan kotona, on aikaa tehdä siellä enemmän, jopa silloin kun lapset pyörivät jaloissa.

Toki meidän tilanteemme on ollut leppoisammasta päästä – mies on etätöissä, mutta töitä on vähän. Itse opiskelin etänä jo ennestään, ja voin päättää kuinka paljon ja milloin opiskelen. Eli vaikka lapset ovat koko ajan kotona, on meillä ollut ihan hyvin aikaa tehdä välillä “omiakin” juttuja.

Noin vuosi sitten ostin kaverin vanhan ompelukoneen, jotta saisin korjattua Leevin housuja, jotka tuntuivat mystisesti hajoavan polvista jokaisen päiväkotipäivän aikana. Muutamat korjattuani totesin homman olevan melko hauskaa ja aloin haaveilla kokonaisten (lasten)vaatteiden ompelemisesta kierrätysmateriaaleista. Aikaa ei kuitenkaan tuntunut ikinä olevan uuden taidon opettelemiseen, joten idea jäi roikkumaan. Viime syksynä eksyin PaaPiin sivuille ja hairahduin ostamaan muutaman metrin heidän ihania printtikankaitaan. Siitä lähtien takaraivossa on kolkuttanut tarve tehdä niistä jotain, ennen kuin kuviot muuttuvat lapsille “liian lapselliseksi”. Ja kiitos tämän ylenmääräisen kotona hengailun, sain vihdoin ommeltua lapsilleni T-paidat!

Kuten kaikki sivuilleni joskus eksyneet tietävät, on ruoka iso osa elämääni, niin myös korona-aikana. Tavallisen jokapäiväisen ruoanlaiton lisäksi olen leiponut huomattavasti normaalia enemmän. Innostuin jopa kasvattamaan oman juuren ja kehittämään taitojani hapanjuurileivonnassa, toistaiseksi ihan kelvollisin lopputuloksin – yleensä maku on ollut oikein kohdillaan, mutta leipien rakenne hakee vielä parastaan. Leipiä varten innostuin tilaamaan jättisäkilliset jauhoja paikalliselta luomutilalta (Tammejuure mahetalu, suosittelen!), joten leipomista on tiedossa jatkossakin, jotta saan jauhot käytettyä ennen muuttoa.

Näiden harrastusten lisäksi olen yrittänyt treenata viherpeukaloani, joka on tunnetusti surkea. Olen se tyyppi, joka kastelee palmuja liikaa js kaikkia muita kasveja kerran vuodessa. Aina silloin tällöin hinku kokeilla siipiäni (tässäkin) asiassa nostaa päätään, liekö lisääntyneellä auringonvalolla tekemistä asian kanssa. Koska haluan kasvattaa kasveja, joista on jotain hyötyä, olen tällä kertaa valinnut lajikseni idätyksen ja versotuksen. Olemmekin saaneet jo nauttia itse idätettyjen vehnänalkioiden maustamasta hapanleivästä sekä herneenversoista ja vehnänoraasta leivänpäällisinä ja smoothien raaka-aineina. Kunhan vain saisin basilikan kasvamaan ja pysymään hengissä…

Kummasti tässä on siis saanut lastenkaitsemisen, kodinhoidon, opiskelun, liikunnan ja työnteon lomassa kokeiltua kaikenlaista. Vielä kun saisin aikaiseksi tarttua pensseliin ja pistää käytäntöön talvella käymäni vesivärikurssin oppeja…

Oletko sinä tarkoituksella tai huomaamattasi tarttunut johonkin uuteen hommaan tänä keväänä?

5 thoughts on “Koronaharrastuksia

  1. Olipas kiva postaus, varsinkin paidoista tuli onnistuneet. Itsekin kokeillut kaikkea, viimeisin hurahdus taisi olla virkkaaminen 😀

    Like

  2. Kuulostaa mukavilta harrastuksilta, itsekin kaipaan Suomessa olevaa ompelukonetta. Olen korona-aikana alkanut hullun lailla bongaamaan Espanjan luonnonkukkia ja valokuvaamaan ja tunnistamaan niitä. Aiemmin en ole oikein tunnistanut mitään.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s