Onlinejoogaa suomeksi – Oh My Goodness

Yhteistyö Oh My Goodness-joogastudion kanssa, sisältää ale-koodin!

Olen ollut jo vuosia melko aktiivinen kotijoogaaja – joogamaton levittämisestä olo- tai makuuhuoneen nurkkaan on tullut tapa, josta en enää haluaisi luopua. Jooga pitää notkeana ja saa siitä hikiliikunnankin halutessaan, vaikka täytyy myöntää, että oma harjoitukseni on yleensä sieltä rauhallisemmasta päästä. Erityisesti selkärankaa notkistavat sekä pakara- ja takareisilihaksiin keskittyvät venytykset ja asanat ovat omia lemppareitani. Mutta joogan suurin viehätys ei suinkaan ole sen liikunnallinen puoli vaan henkinen, meditatiivinen harjoitus. Pysähtyminen, hengitykseen ja omaan kroppaan keskittyminen, joka hyvin helposti muuten unohtuu. Vaikka olisin harjoituksen alkaessa levoton, rauhallisuus ja hymynkare suupielissä on sen loppuun mennessä taattu juttu.

Olen vuosien kuluessa kokeillut monenlaista joogaa niin kotona netin tai alkuaikoina jopa DVD:n avulla sekä useammalla eri joogatunnilla, niin varsinaisissa joogakouluissa kuin kuntosaleillakin. Suomeksi, puolaksi, englanniksi, viroksi. Olen luonteeltani sellainen, että tykkään liikkua itsekseni enkä ole lukuisista yrityksistä huolimatta tuntenut oloani joogatunnilla yhtä mukavaksi kuin omassa kodissani. Pidän myös itse siitä, ettei harjoitus ole aikaan sidottu eikä minun tarvitse mennä minnekään. Lisäksi ulkomailla asuminen on tuonut omat haasteensa, vaikka joogatunteja löytyykin englanniksi jo melkein joka kolkasta, eikä jooga oikeastaan ollenkaan huono tapa opetella hieman kohteen kieltä. Kuitenkin nimenomaan joogassa on mukavinta saada keskittyä vain itseensä ja omaan tekemiseensä eikä kuikuilla mitä opettaja tekee. Siksi parasta on joogata ohjauksessa, jonka ymmärtää vaikka silmät kiinni.

Viime aikoina olen onnistunut pitämään joogaharjoituksen melko säännöllisenä ja kroppani todella kertoo minulle, jos se on useammaksi päiväksi jäänyt väliin – kaikki paikat tuntuvat jotenkin jäykiltä ja mielikin harmaammalta. Säännöllisyyden myötä olen alkanut kaipaamaan hieman enemmän haastetta ja pituutta harjoitukselta, mutta lempi-YouTube-opettajieni videot ovat usein jenkkityyliin tehokkaita parinkymmenen minuutin pyrähdyksiä, joissa hengitykseen keskittymiselle ja pysähtymiselle jää vähemmän aikaa.

Muutama viikko sitten löysin Oh My Goodness – joogakoulun onlinejoogan. Oh My Goodness on Helsingin Kalliossa sijaitseva joogastudio, joka tarjoaa tunteja netissä suomeksi (ja englanniksi). Sain mahdollisuuden kokeilla heidän upouusia sivujaan ja olen tähän mennessä ollut oikein tyytyväinen. Tallennekirjastosta löytyy jo hyvä valikoima eripituisia ja – laisia harjoituksia, jotka on jaoteltu perusteisiin, lempeisiin ja dynaamisiin – ja lisää tulee koko ajan, eli vaihtoehdot eivät lopu tosiaankaan heti kesken. Heiltä löytyy harjoituksia kahdestakymmenestä aina 75 minuuttiin, joten olen päässyt vihdoin kokeilemaan ihan kokonaisen joogatunnin pituista treeniä. Tallenteiden lisäksi pakettiin kuuluu myös live-tunnit, jotka sopivat erityisesti sellaiselle, jonka on vaikea motivoida itseään liikkumaan – kun olet päättänyt osallistua tietylle tunnille tiettyyn aikaan, on aikomus helpompi toteuttaa.

Oh My Goodnessin tunnit tuovat joogakoulusta tutun rauhallisuuden sekä henkisyyteen ja hengitykseen keskittymisen omaan kotiini. Uuden motivaation innoittamana sain vihdoin aikaiseksi myös luoda ihan ikioman jooganurkkaukseni, jonka olen sisustanut muutamalla pienellä yksityiskohdalla mukavaksi ja siistiksi. Nyt joogamaan on vieläkin helpompi lähteä, kun mukava paikka odottaa kotona koko ajan.

Suomenkielinen etäjooga lämmittää erityisesti ulkosuomalaisen sydäntä – saa kuunnella oman äidinkielensä sulosointuja lempiharrastuksensa parissa missä päin maailmaa tahansa. Ei tarvitse miettiä mistä uudessa kotimaassa löytyy uusi joogakoulu, kun se kulkee aina mukana. Voin siis lämpimästi suositella Oh My Goodnessia jokaiselle, joka syystä tai useammasta haluaa joogata missä vain milloin vain. Tunnit ovat eritasoisia, mutta suurin osa sopii aloittelijalle, joten kynnys aloittaa joogaharrastus on tämän onlinejoogan avulla erityisen matala.

Alennuskoodilla “wonderworld” saat kuukauden Plus-jäsenyyden eli tallenteet sekä live-tunnit käyttöösi vain 19 eurolla (norm. 29). Mutta ole nopea, koodi on voimassa rajoitetun ajan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s