Parantava ruoka – Kesäherkut-kirja testissä

Yhteistyö Parantava Ruoka – Kesäherkut-kirjan kanssa, kirja saatu.

Sain muutama viikko sitten testiin Sanna Hiltusen uunituoreen Parantava Ruoka – Kesäherkut-kirjan. Parantava Ruoka-blogi ja -kirjat keskittyvät ravitseviin, valkosokerittomiin ja gluteenittomiin resepteihin ja niiden luoja Sanna on ammatiltaan FLT-ravintovalmentaja ja kokki. Kuten ehkä olettekin täältä blogin puolelta lukeneet, olen itse kiinnostunut terveellisemmistä herkuista varsinkin lasten myötä ja tämä kirja on siis omasta näkökulmastani erityisen kiinnostava uutuus.

Tällä viikolla, lomalta palattuani, pääsin testailemaan kirjan reseptejä. Ensivilkaisulla kirja ihastuttaa raikkaalla ja söpöllä ulkoasullaan ja mielettömällä valikoimalla erilaisia herkkureseptejä – niitä on peräti neljäkymmentä eli valinnanvaraa riittää jäätelöistä juomiin ja kakuista suklaisiin pikkumakeisiin. Tästä kirjasta riittää iloa pitkäksi aikaa! Kaikki herkut on suunniteltu valkosokerittomiksi ja gluteenittomiksi, useimmat myös vegaanisiksi. Kuvat ovat niin herkullisen näköisiä, että on vaikeuksia valita mistä aloittaa!

Itse ehdin tähän mennessä kokeilemaan herkullista kylmää suklaa-kahvijuomaa, vadelma-nektariini-chia-puuroa (lapsille päiväkotievääksi), mansikkapusuja, nerokasta banaanisnickersiä ja brownie-pohjaista kookos-mansikkakakkua, joka sopii vaikka juhlapöydän keskipisteeksi. Kaikki erittäin maukkaita eivätkä yhtään liian terveellisen makuisia. Selkeiden ohjeiden sekä hyvän blenderin ja monitoimikoneen avulla herkut olivat melko simppeleitä tehdä – myönnettäköön, että pusujen ja snickersien kuorruttamisesta suklaalla tuli melkoinen sotku, heh. Noh, harjoitus tekee mestarin ja maku oli joka tapauksessa kohdallaan. Seuraavaksi taidan ottaa kokeiluun jäätelöosaston… Ohjeissa on välillä käytetty itselleni tuntemattomampia raaka-aineita, mutta uskoisin kaikkien ainesten löytyvän hyvinvarustellun suomalaisen supermarketin hyllyiltä. Ja itsehän tykkään kokeilla uutta, joten uudet raaka-aineet ovat vain hauska lisä. Tällä kertaa olen jopa onnistunut melko lailla pitäytymään resepteissä, vaikka yleensä lähden sooloilemaan omiani.

Eli jos makeat kesäherkut kiinnostavat niin ehdottomasti suosittelen tätä kirjaa – se löytyy e-kirjan muodossa Parantavan Ruoan nettikaupasta. Alla vielä Sannan itsensä jakama “maistiainen” kirjasta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s