Valmis vegaanisen ravitsemuksen valmentaja

Muutama viikko sitten, juuri parahiksi ennen kesälomaamme, sain viime lokakuussa aloittamani vegaanisen ravitsemusvalmennuksen opinnot suoritettua loppuun. Heti loman jälkeen iloinen yllätys saapui postissa – pino uutuuttaan kiilteleviä todistuksia saavutuksestani, niin saksaksi kuin englanniksikin.

Miten päädyin opiskelemaan Ecodemyllä ja minkälainen fiilis opinnoista jäi?

Tiesimme jo viime kesänä muutavamme tänä vuonna Saksaan ja halusin sen vuoksi parantaa saksankielentaitoani. Mutta halusin tehdä myös jotain muuta. Haave Tallinnan yliopistossa suoritettavasta maisterintutkinnosta jäi ajatuksen asteelle, kun saimme päätöksen, ettei mieheni komennusta täällä voisi jatkaa ylimääräisellä vuodella. Niinpä etsiskelin aikani jotakin kiinnostavaa, josta olisi mahdollisesti hyötyä Saksassa asuessamme ja muutenkin expat-perheen liikkuvaa elämää ajatellen. Olin toden teolla alkanut kiinnostua vegaanisesta ruoasta, ja ravitsemus ja ruoka on ylipäänsä ollut intressilistani kärkipäässä jo pitkän aikaa. Olin pitänyt vegaaniseen ruokaan keskittyvää Instagram-tiliänikin jo pari vuotta. Päätin, että haluan syventyä näihin asioihin ammattimaisemmassa mielessä, mutta en löytänyt englanniksi (saati suomeksi) omasta mielestäni tarpeeksi uskottavaa ja kattavaa opintokokonaisuutta. Muistin törmänneeni Ecodemyyn joskus aiemmin – Ecodemy on saksalainen etäopisto, jonka ohjelmat keskittyvät nimenomaan vegaaniseen ravitsemukseen. Koulun sivut olivat jo silloin tehneet minuun vaikutuksen, mutta en uskonut, että saksankielen taitoni riittäisi suorittamaan kokonaista tutkintoa.

Ajatus ei kuitenkaan jättänyt rauhaan, joten päätin testata heidän 14 päivän ilmaista kokeilujaksoaan, enkä sitten enää raaskinut lopettaa. Kun vielä sain opettajilta vahvistuksen, että pärjäisin kyllä pelkäämässäni webinaarissa, jos olisin siihen mennessä saanut kaikki opinnot tehtyä, oli homma selvä. Päätin, että saan nämä opinnot valmiiksi. Voin sanoa, että Ecodemyn opintojen aloittaminen oli yksi elämäni parhaista päätöksistä – opin mielettömästi saksaa, kun vihdoinkin oli aihe johon itse suhtaudun intohimoisesti. Sain paljon, paljon lisää itseluottamusta huomatessani osaavani huomattavasti enemmän kuin uskoinkaan. Uskalsin lopulta jopa osallistua saksankieliseen webinaariin, joka pelotti aivan järjettömästi ja valmistuin kiitettävällä arvosanalla. Kaiken tämän lisäksi opin tietysti hurjasti vegaanisesta ravitsemuksesta, ihmiskehosta ja henkisestä valmentamisesta. Sain keskittyä täysillä vain siihen mikä itseäni kiinnosti, mikä ei esimerkiksi yliopiston ravitsemustieteen opinnoissa olisi ollut mahdollista (yhtään niitä väheksymättä).

Mitä opintokokonaisuuteen kuului?

 • Ihmisen ravitsemuksen evoluutio
 • Vegaaniravitsemuksen perusteet
 • Ravitsemusneuvonnan perusteet
 • Ravintoaineet ja niiden tehtävät
 • Potentiaalisesti kriittiset ravintoaineet vegaanisessa ruokavaliossa
 • Ihmisen ruoansulatus ja metaboliset prosessit
 • Ruoan laatu
 • Ruoka-aineryhmät vegaanisessa ruokavaliossa
 • Ravitsemus ja happo-emäs-tasapaino
 • Ravitsemus ja painonhallinta
 • Elintapasairaudet
 • Vegaaninen ruokavalio eri elämänvaiheissa
 • Liikunta, rentoutuminen ja meditaatio

Mitä seuraavaksi?

Koska mikään määrä tietoa ei riitä, päätin samantien aloittaa Ecodemyn äidin ja lapsen vegaaniseen ruokavalion syventävät opinnot. Kevään aikana olen valmistellut nettisivujani ja miettinyt yritysideaani. Olen luonut e-reseptikirjan tukemaan tulevia asiakkaitani. Ja nyt vihdoin kaikki tämä on julkista! Eli toivon mukaan saan jakaa tietouttani vegaanisesta ravitsemuksesta ja ruoasta pian mahdollisimman monelle. Eli käypä kurkkaamassa uudet sivut, osta kirja tai buukkaa ravitsemusvalmennus kanssani 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s