Muutto osa 7: Lähdön hetki

Pari päivää sitten nukahtamistani häiritsivät päässä pyörivät ajatukset muutosta ja siitä, mitä menetämme täältä muuttaessamme. Meidän ihanan arkemme, joka sujui niin hyvin. Keskeisellä paikalla asumisen. Sen, että minne vaan voi kävellä. Turvallisuudentunteen. Omat ystäväni, tukiverkostoni, tärkeät ihmiset, joihin tiesin pystyväni hädän hetkellä turvautumaan. Lasten ystävyyssuhteet. Päiväkodit, jonne lapset menivät mielellään. Sen luksuksen, ettei rahoja tarvitse normaaliarjessa laskeskella ja sen, ettei byrokratialla tarvitse paljoa omaa päätään vaivata.

Juuri ennen vaipumistani totaaliseen katkeruuden alhoon, sain vaihdettua toiselle vaihteelle. Entäs jos menettämisen voivottelun sijaan päättäisinkin olla kiitollinen?

Kiitollinen siitä, kuinka hienosti Tallinnan-komennuksemme sujui. Siitä, kuinka paljon se meille antoi. Kiitollinen kymmenistä uusista ystävistä, kaikista niistä ihmisistä, joiden takia Tallinna jää ikuisesti mieleemme. Kiitollinen lämpimistä kesistä ja lumisista talvista. Kiitollinen siitä, että sain nähdä perhettäni ja ystäviäni Suomessa niin usein.

Kiitollinen siitä, kuinka olen itse kasvanut, kuinka paljon Tallinnan-aikamme antoi siihen minulle mahdollisuuksia. Kiitollinen rohkeudestani ja siitä itseluottamuksesta, jonka avulla tiedän pärjääväni seuraavankin etapin. Kiitollinen perheestämme, joka on kasvanut ja vahvistunut näiden vuosien aikana. Kiitollinen siitä, että saimme elää Tallinnassa nämä vuodet.

Sen lisäksi, että tämä elämäntapamme aiheuttaa loputonta haikeutta ja ikävää, se on myös uusia, jännittäviä mahdollisuuksia. Jatkuva lähteminen opettaa olemaan kiitollinen ja arvostamaan asioita, joita saattaisi muuten pitää itsestäänselvyytenä. Olen pikkuhiljaa oppinut arvostamaan hetkeä, koska tiedän, ettei se hetki kestä ikuisesti. Olen kiitollinen siitä, että juuri tämä elämä ja sen mahdollisuudet ovat meidän.

Expect nothing, appreciate everything. Because nothing lasts forever, only change is permanent.

Kiitos Tallinna ja kiitos kaikki ihanat ihmiset, jotka olitte mukanamme tällä etapilla. Olette meille tärkeitä ❤️

One thought on “Muutto osa 7: Lähdön hetki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s