Vegaanista elämää Berliinissä – osa 1

Johan tässä on ehditty muutama päivä Berliinissä asua ja ensimmäiset ruokaostoksetkin on tullut tehtyä. Joten miltä “vegaanin unelmakaupunki” Berliini näyttää ensisilmäyksellä? Muutimme siis uuteen kotiimme lauantaina ja samalle päivälle olimme tilanneet myös ison satsin peruselintarvikkeita, kuten:

 • Hedelmiä
 • Vihanneksia
 • Leipää
 • Kuivattuja linssejä
 • Purkkipapuja
 • Kikherneitä
 • Tomaattimurskaa
 • Omenasosetta
 • Valmiita pastakastikkeita ja pestoa
 • Rusinoita
 • Pähkinöitä
 • Puurohiutaleita
 • Täysjyväpastaa,- riisiä ja -kuskusia
 • Kauramaitoa
 • Kasvipohjaisia jogurtteja
 • Kaurakermaa
 • Vegejuustoa
 • Vegaanista margariinia
 • Hummusta
 • Tofua
 • Pakastevihanneksia
 • Muutama nopea pakaste-einesruoka
 • Pakastemarjoja
 • Kahvia
 • Rypsiöljyä
 • Omenaviinietikkaa

Näiden ensiostosten perusteella sanoisin, että valikoima on hyvä ja ennen kaikkea monien tuotteiden hinnat (huomattavasti) edullisempia kuin Tallinnassa. Kauramaito maksaa edullisimmillaan 90 senttiä litralta, kun Tallinnassa edullisin vaihtoehto oli 1,70€! Myös tofu ja hummus ovat huomattavasti halvempia. Mikä parasta useat tuotteet ovat vielä kaiken lisäksi luomua ja/tai lähialueilla tuotettua. Hyvä Saksa!

Toistaiseksi ainoat tuotteet, joita en heti ensikättelyssä löytänyt, ovat kaurapohjainen jogurtti ja sokerittomat murot, jotka molemmat ovat kuuluneet perheemme vakiovarustukseen. Nyt sitten testaillaan, josko kuopuksen vatsa ja iho sietäisivät soijapohjaisia tuotteita. Toki jogurttia ei ole mikään pakko syödä päivittäin, se vain tuntuu olevan helppo ja maistuva, terveellinen välipala lapsille.

Mausteita ja kaikenlaista muuta muuttokuormassa kuljetettavaa toin mukanani Virosta ja Suomesta. Kuten myös spesiaalimpia juttuja, esim. valkosipulimurskaa, savuaromia, pellavansiemenrouhetta, hamppuproteiinia ja raakalakritsijauhetta. 😀

Ensimmäiset ostoksemme teimme Rewessä. Kävimme nopeasti vilkaisemassa myös lähimmän Netto-ruokakaupan tarjontaa. Molemmista tuntui löytyvän lähes kaikki tarvittava. Seuraavaksi taidan käydä kurkkimassa Lidlin tarjontaa, jos sieltä löytyisi sitä kaurajogurttiakin. Ja sitten näiden perusmarkettien lisäksi täytyy tietysti käydä vilkaisemassa esimerkiksi aasialaisiin raaka-aineisiin keskittyviä kauppoja. Sellaistapa ei eteen Tallinnassa osunutkaan.

Asuntomme sijaitsee lähiössä kaukana kaupungin hulinasta ja yltäkylläisestä ravintolatarjonnasta, mutta onneksi lähipizzeria tarjoaa useampaa vegaanista lättyä ja kauppoja on tosiaan riittämiin kävely- tai pyöräilymatkan päässä. Voi tosin olla, että joudumme hieman totuttelemaan tähän uuteen tilanteeseen, jossa ruokaa ei saakaan tilattua kaupungin kuumimmista trendipaikoista eikä niissä ihan noin vaan pyörähdetäkään kun matkaa keskustaan kertyy 20 kilometriä suuntaansa (tämä tosin olisi uuden palkkatason takia joka tapauksessa ollut edessä). Yritin etsiä vegaanista kakkua mieheni huomisille syntymäpäiville, mutta en onnistunut löytämään yhtäkään joka toimittaisi tänne huitsinnevadaan. Eikä parin tunnin hakumatka oikein houkuttele… Taidanpa yllättää hänet kasalla pannukakkuja.

Mitä raaka-aineita sinä ostaisit heti muuttaessasi uuteen kotiin?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s