Itsetehty läppärilaukku kierrätysmateriaaleista

Oma kehu haisee, sanotaan. Tämä postaus siis tuoksahtaa tuon sanonnan perusteella vähintäänkin epäilyttävältä. Niin ylpeä olen saavutuksestani tämän käsityöprojektin parissa.

Itse tehty läppärilaukku kierrätysmateriaaleista sohvalla tietokoneen kanssa

Vanhojen vaatteiden paikkaaminen saa sisäisen ekoihmisen hykertelemään

Ostin reilu vuosi sitten kaveriltani ompelukoneen. Tarkoitukseni oli korjailla lasten polvista rikkoutuneita housuja. Muutamat housut korjattuani huomasin, että ompelu onkin hauskempaa kuin muistin. Oli hienoa nähdä oman kätensä jälki niin konkreettisesti. Tuntui mahtavalta ekoteolta pelastaa rikkinäisiä vaatteita. Sisäinen kestävän elämäntyylin kannattaja hykerteli onneessaan, kun housut toistensa jälkeen pääsivät jälleen käyttöön.

Pienet onnistumiset lisäsivät motivaatiota kokeilla jotakin hieman haastavampaa. Niinpä päätin ommella lapsille samistelupaidat isänsä vanhasta T-paidasta ja PaaPiin ihanasta printtikankaasta. Vaikka aloittelijan hatarat taidot loistavat paitojen saumoista, tuli niistä lasten suosikit. Kurkkaa kuvat aiemmasta postauksestani. Sitten tuli kesä ja muutto ja ompeluhommat jäivät.

Läppärilaukku syntyy hamekankaasta ja vanhoista farkuista

Sijoitin äskettäin uuteen läppäriin, sillä vanha oli aika lailla tiensä päässä. Uudenkarhealle masinaalle pitää tietysti olla asianmukainen suojapussi, jotta se kestää reissaamisen rasitukset. Alunperin yritin etsiä kaupoista ja netistä kierrätysmateriaaleista tehtyä ekologisempaa versiota, kunnes tajusin, että kyllähän minä yhden pussukan itsekin tekisin.

Minulla oli jäljellä aivan ihanaa kangasta expat-ajoiltamme Ugandasta – kangas on alunperin hame, jonka vetoketju on revennyt ja joka ei vaatteena oikein tyyliini istunut. Lisäksi olen säästellyt miehen moneen kertaan pakattuja farkkuja ja muita epämääräisiä vaatekappaleita. Suunnittelin siis läppärilaukun näistä kierrätysmateriaaleista ja sain jopa suunnitelmani toteutettua. Laukusta tuli mahtava! Rakastan tuota kangasta (josta olen muuten myös tehnyt itselleni rahapussin) ja olen niin ylpeä, että laukku on ihan omin kätösin väsätty, vaikka ompelukokemusta on todella vähän. Erityisen ylpeä olen siitä, että keksin hyödyntää farkkujen taskut sisätaskuina läppärin hiirelle ja laturille.

Tämän projektin ansiosta päädyin pohtimaan, mitä kaikkea osaankaan tehdä ja mitä kaikkea ihminen voi oppia. En osaa mieltää itseäni käsityöihmiseksi, mutta niin vain minäkin osaan, jos haluan opetella.

Kiitos siis itselleni, että kehitän taitojani päivittäin.

Mistä saavutuksestasi sinä olet ollut viime aikoina erityisen ylpeä?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s