Uusi pala työelämän palapeliin: Ringana

Arvatkaapa mitä? Minä olen palannut ammatillisille juurilleni, eli myymään shampoota. Mutta tällä kertaa kyseessä ei olekaan mikä tahansa hiustenpesuaine, vaan maailman parhaista luomuraaka-aineista hiilineutraalisti ja vastuullisesti tuotettu vegaaninen shampoo. Ja toki kaikki muut merkin upeat tuotteet – hiilineutraaleja, luomuja, vastuullisia ja vegaanisia nekin.

Eräs tuttu halusi kovasti kertoa minulle jotakin tärkeää. Hän oli varma, että minun oli kuultava tästä hänen edustamastaan luonnonkosmetiikkabrändistä. Hän halusi minut tiiminsä jäseneksi. En ottanut kuuleviin korviini, sillä verkostomarkkinointi...

Mutta hänpä tiesi mistä narusta vetää, ja lähetti Berliiniin muuttomme kunniaksi muutaman tuotteen testiin. No eihän vanha kunnon kosmetiikkafriikki ikinä kieltäydy ilmaisesta laatukosmetiikasta. Kaverini lähettämä ekosertifioitu deodorantti olikin paras luonnonkosmetiikan dödö mitä olin kokeillut, sillä se toimii kuten vanha suosikkini. Mutta sillä on myös kaikki ne vastuullisuuteen ja ekologisuuteen liittyvät ominaisuudet, jotka nykyään asetan ostamani kosmetiikan kriteeriksi ja joita vanhalla suosikilla ei ollut. Lieneekö paketin mukana tullut myös jotakin huumaavaa ainetta, sillä vakuutuin sillä hetkellä – tästä pitää saada tietää lisää. Ahmin kaiken mahdollisen firmaa koskevan tiedon ja päädyin siihen lopputulokseen, etten häviäisi mitään, jos katsoisin tämän kortin. Ryhdyin itsenäiseksi Ringana-partneriksi kaverini tiimiin. Ja mitä enemmän olen oppinut firmasta ja tuotteista, sitä vakuuttuneemmaksi olen tullut – tämän firman, eli Ringanan toiminnassa minä tosiaan haluan olla mukana. Vaikka kyseessä olisikin ylellinen kosmetiikka, joka ei ole ihmiselämälle välttämätöntä. Mielipiteeni siitä, ettei ihminen välttämättä tarvitse kymmeniä purkkeja ja puteleita kylpyhuoneen kaappeihinsa, ei ole muuttunut mihinkään. Muutama hyvin toimiva täsmätuote riittää.

“Miksi valita yhtä, jos voi kokeilla vähän kaikkea”, sanoi Noora työelämän buffet-pöydässä

Itseäni ihan naurattaa tämä ulkopuolisen silmiin ehkä sähläämiseltä vaikuttava ammatillinen kehitykseni. Ideoita on vaikka muille jakaa eikä vuorokaudessa riitä tunnit, kun on niin kivaa. Luulenpa, että otan alitajuisesti takaisin kaikki ne vuodet, jotka olen ollut niin sanotusti hoitamassa kotia. Rahaa ei kylläkään vielä taota, mutta rauta on tosiaan kuumaa. Rikastuminen nyt ei muutenkaan ole itselleni kovin suuri motivaattori, kunhan voi elää mukavaa, ihan tavallista elämää. Mieluiten niin, että saa itse päättää mitä, missä ja milloin.

Sitä paitsi onhan tässä urapolussani joitakin punaisia lankoja – henkinen ja fyysinen hyvinvointi (niin minun kuin muidenkin), vapaus käyttää hyödyksi omia vahvuuksiani (joita alan vasta nyt päälle kolmekymppisenä itsessäni nähdä) sekä unelma edesauttaa kestävämpää elintapaa (niin idealistiselta ja kornilta kuin se ehkä kuulostaakin).

Itsenäinen Ringana-partneri noora@wonderworldofnoora.com

Vahvuuksista puheenollen – en ikinä kuvitellut olevani yrittäjätyyppiä. En oikeastaan tiedä minkälaiseksi tämän yrittäjätyypin oikein kuvittelin, tai että miksi en itseäni sellaisena nähnyt. Minun oli myös vaikea kuvitella, miksi joku uppoutuisi töihinsä tai yhtään mihinkään niin, että unohtaisi syödä. En myöskään koskaan antanut itselleni lupaa kuvailla itseäni luovaksi. Mutta kappas kummaa, kun oma intohimo on löytynyt, olen yhtäkkiä löytänyt itsestäni luovan, yrittäjähenkisen tyypin, joka ei malta syödä.

Edelleen – kun oikein innostun omista unelmistani – takaraivossa koputtaa tunne siitä, miten noloa on kailottaa asioitaan ja suunnitelmiaan, jos sitten epäonnistuukin. Tai, että miksi juuri minä onnistuisin tekemään näistä unelmistani totta. Tai kuinka hirvittävän häpeissäni olisin, jos vahingossa sanoisin jotakin, jonka joku toinen kumoaa vääränä tietona. Mitä jos kaikki tämä yrittäminen menee hukkaan, ja löydän itseni kohta kuitenkin kasista neljään duunissa? Mutta olen päättänyt olla kuuntelematta tätä koputusta. Ihan sama, ei ketään kiinnosta mitä minä teen, paitsi minua itseäni. Joten teen sitä mikä minut tekee onnelliseksi. Vastuullisesti tietenkin.

Uusi mottoni olkoon siis:

If you never try, you will never know

Ps. Jos haluat tietää lisää Ringanasta, ota yhteyttä noora@wonderworldofnoora.com tai kurkkaa sivuilleni noora.ringana.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s