REthink, REuse, REduce – luonnonkosmetiikan edelläkävijä

Yksi suuri syy, jonka vuoksi päätin lähteä Ringanan partneriksi on heidän vakaumuksensa tehdä mahdollisimman paljon kestävän kulutuksen, vastuullisuuden ja eettisyyden saralla. Itselleni nämä arvot ovat erittäin tärkeitä, enkä haluaisi myydä, markkinoida tai kuluttaa sellaista tuotetta, joka ei vastaa arvojani. Tottakai näiden lisäksi tuotteen tulee olla laadukas ja toimiva, mutta sellaisia on maailma pullollaan. Mielestäni nyt on aika vaatia tuottajilta laadun lisäksi muutakin.

Ringana on luonnonkosmetiikan edelläkävijä

Ringana on monella tapaa ainutlaatuinen luonnonkosmetiikkamerkki. Heidän tuotteensa on viimeiseen asti mietittyjä – mikään ainesosa ei ole purkissa turhan takia. Tuotekehitys perustuu viimeisimpiin tutkimuksiin ja koostumuksia kehitetään jatkuvasti uusimpien tutkimustulosten perusteella. Jokainen raaka-aine on tuotteessa siitä syystä, että se parantaa tuotteen tehoa. Raaka-aineyhdistelmät ovat tarkkaan mietittyjä ja niiden pitoisuudet aina samanlaisia. Jatkuva tuotteiden tarkastus takaa tämän. Vastuullisesti tuotetut raaka-aineet tuodaan tehtaalle mahdollisimman originaalissa muodossa, ja ne työstetään hellävaraisin menetelmin vasta paikan päällä juuri ennen purkkiin päätymistään. Näin taataan raaka-aineiden tuoreus ja tarkkaan valittujen tehoaineiden toimivuus. Ringanan valikoimassa on rajattu määrä tuotteita – vain tehokkaimmat ja käyttäjien kokemusten perusteella suosituimmat saavat jäädä.

Säilöntäaineettomuus on Ringanan tuoreuden tae

Ringanan tuotteissa ei käytetä säilöntäaineita. Niin kummalliselta kuin se saattaakin kuulostaa, taataan säilöntäaineettomuudella tuotteen tuoreus sekä tehoaineiden toimivuus. Säilöntäaineeton tuote ei voi seistä varaston tai kaupan hyllyssä kuukausikaupalla vaan se lähtee suoraan tehtaalta asiakkaalle. Innovatiiviset pakkaukset pitävät ulkopuolelta tulevat bakteerit ja ilman poissa. Tuote säilyy juuri sen aikaa kuin sen tarvitseekin – kaikki antioksidantit ja muut luonnon tehoaineet saavat toimia täydellä tehollaan. Tuotteessa ei ole ylimääräistä allergisoimassa tai viemässä tilaa hoitavilta ainesosilta. Yhtä tuotetta valmistetaan useampi erä kuukaudessa, jolloin asiakas saa sen aina vastavalmistettuna.

Moni meistä kontrolloi hyvinkin tarkkaan mitä suustaan sisään pistää – haluamme ruokamme olevan tuoretta ja mahdollisimman luonnollista. Miksi siis kehomme isoimmalle elimelle, iholle, antaisimme yhtään vähemmän? Jos saamme valita tuoreen vastapaistetun leivän tai viikkokaupalla kaupan hyllyssä seisseen leipäpaketin välillä, kumman otamme? Tai kumpaa arvostat enemmän: tuoretta mansikkaa vai pakastettua? Vitamiinit ja muut tärkeät ainesosat katovat sitä tehokkaammin mitä enemmän raaka-ainetta työstetään ja mitä kauemmin sitä säilytetään. Sen vuoksi luonnonmukaisuus ja tuoreus ovat avainasemassa niin ravitsevan ruoan kuin ihoa hellivän kosmetiikankin kohdalla.

Ringana-luonnonkosmetiikan ekologisista pakkausmateriaaleista kertova esite

Luonnonvaroja säästävät valmistusmenetelmät ja pakkaukset

Ringanan tehdas on rakennettu vanhan purku-uhan alla olleen ruokakaupan tiloihin mahdollisimman ympäristöystävällisillä menetelmillä. Niin aurinkopaneelit kuin sadeveden keräykseen tarkoitetut tankitkin vähentävät energian ja veden kulutusta. Pakkausmateriaalit on tehty muun muassa kierrätyspahvista ja -paperista, sokeriruo’osta, maissista ja lasista. Lasipulloille on oma kierrätysohjelmansa, jossa asiakas saa kymmenen palautetun pullon tilalle yhden vapaavalintaisen tuotteen. Lasipullot puhdistetaan hellävaraisilla menetelmillä, jonka jälkeen ne pääsevät uudelleen käyttöön. Asiakkaalle lähetettäessä lasipullot kääritään luomupuuvillasta Itävallassa ommeltuihin kasvopyyhkeisiin, jotka pääsevät jatkokäyttöön asiakkaan kotona. Pakkausmateriaalia käytetään mahdollisimman vähän ja jopa muste on ympäristöystävällistä.

Ringana kertoo avoimesti tuotannostaan muodostuvat hiilidioksidipäästöt ja hyvittää ne kaikki. Hyvitykset ohjataan ClimatePartner-organisaation avulla projekteihin, joiden avulla pyritään hidastamaan ilmastonmuutosta. Mutta Ringana ei ainoastaan hyvitä päästöjään, vaan pyrkii aktiivisesti pienentämään niitä.

Eettisyys ennen kaikkea

Vastuullisuuteen ei kuulu vain mahdollisimman pieni ympäristökuormitus. Myös ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin takaaminen on iso osa kestävän kehityksen mosaiikkia. Ringana on perustamisestaan asti ollut vegaaninen luonnonkosmetiikkamerkki. Heidän tuotteitaan ei testata eläimillä, niissä ei ole mitään eläinperäistä eikä eläinten hyväksikäyttöä hyväksytä myöskään raaka-aineidensa toimittajilta. Ringana pyrkii työllistämään ihmisiä, joiden työllistyminen olisi muuten vaarassa. Yritys ovat perustanut tehtaansa pieneen kaupunkiin Itävallassa työllistääkseen tämän yhteisön asukkaita. Se osallistuu myös usean paikallisen hyväntekeväisyysjärjestön toimintaan. Ringana maksaa raaka-aineistaan tuottajalle reilun hinnan ja työllistää yhteisöjä esimerkiksi Ugandan maaseudulla.

Ringana vastaa kosmetiikalle ja ravintolisille asettamiini vaatimuksiin olemalla…

  • vegaaninen
  • ympäristöystävällinen
  • luonnonmukainen
  • vastuullinen
  • hiilineutraali
  • jatkuvasti itseään kehittävä
  • tutkitusti tehokas
  • huippulaatuisista raaka-aineista valmistettu

Tämän vuoksi haluan olla mukana heidän toiminnassaan toimimalla itsenäisenä Ringana Partnerina.

Kiinnostaako vegaaninen, vastuullisesti tuotettu luonnonkosmetiikka Sinuakin?

Varaa maksuton Ringana Online FRESH Date-esittely tai liity partneriksi tiimiini!

Huom! Tämä sivu on itsenäisen Ringana-partnerin ylläpitämä.